Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto grzybowe z kabanoskami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 15 dag
kabanos 2 szt
grzyby leśne 25 dag
cebula 1 szt
wino białe wytrawne 1 lampka
bulion warzywny 2 szkl
oliwa 2 łyżki
masło 5 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto grzybowe z kabanoskami

Na patelni rozgrzej oliwę. Wsyp ryż, wymieszaj. Smaż 3-4 minuty. Wlej wino. Chwilę podduś, aż wino odparuje. Stopniowo dolewaj do ryżu bulion. Cały czas mieszaj i gotuj do momentu, ż ryż będzie miękki. Grzyby obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę drobno posiekaj. Grzyby z cebulą smaż 10 minut na maśle. Dodaj pokrojone kabanosy i smaż jeszcze 3 minuty. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Do ryżu dodaj podsmażone grzyby z kabanosami. Dokładnie wymieszaj i chwilę razem podsmaż. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 01.10.2014 17:08
super pomysł :)
eliza135 21.09.2014 19:34
apetycznie wygląda
Joannasz3190 21.09.2014 17:16
Pyszności :)
Adam/ZUB3R 21.09.2014 16:40
wygląda smacznie
gusia1000 21.09.2014 16:37
Na pewno smaczne.
Kejti 21.09.2014 16:34
Z kabanosami jeszcze nie jadłam,jestem ciekawa smaku :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak