Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rhubarb crumble

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 4 gałązki
mąka pszenna 75 g
masło 50 g
cukier 25 g
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Rhubarb crumble

Rabarbar myjemy i obieramy. Kroimy w małe kawałki i układamy w naczyniach do zapiekania. Mąkę, masło, cukier i połowę skórki startej z sparzonej, niewoskowanej cytryny siekamy nożem lub szybko zagniatamy. Rozcieramy między palcami formując kruszonkę. Posypujemy rabarbar.
Pieczemy w 180 stopniach C przez około 20 minut. Posypujemy reszta startej skórki cytrynowej. Jemy na ciepło np. z dodatkiem gałki lodów waniliowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 23.05.2015 19:08
Pyszny deserek :-)
Rycerz
Rycerz 23.05.2015 16:43
Ciekawa nazwa i przepis
Aannkaa82 23.05.2015 15:42
ZApowiada się bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak