Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowiec z rabarbarem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 2 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
aromat waniliowy
siemię lniane 2 łyzki
kefir 1 szkl
olej 1 szkl
rabarbar 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Razowiec z rabarbarem

Mielone siemię lniane zaparzamy 6 łyżkami wrzątku. Do miski wysypujemy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do piecz, sodę, cukier waniliowy, mieszamy.

W drugiej misce mieszamy składniki mokre: kefir, siemię lniane, olej, przelewamy do suchych i mieszamy wszystko aż powstanie gładkie ciasto.


Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzchu układamy rabarbar pokrojony w kostkę i rozkruszony ser. Pieczemy godzinę w 180 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 24.05.2016 22:16
fajne ciasto
KORAL 24.05.2016 18:49
Świetnie wygląda
IZABELA29 24.05.2016 17:44
Swietny wypiek
Lis 24.05.2016 14:10
Smakowicie się zapowiada:)
Mniam 24.05.2016 11:03
Fajne ciasto na mące pełnoziarnistej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak