Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe placuszki "rosti"z gruszki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 2 sztuka
mąka razowa 3 łyzki
jajko 1 sztuka
skórka z cytryny
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier puder
melisa

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe placuszki "rosti"z gruszki

1. Gruszki zetrzyj na dużych oczkach na tarce, odlej sok.

2. Dodaj jajko i mąkę oraz skórkę z cytryny i cukier waniliowy.

3. Wymieszaj na gładkie ciasto.

4. Smaż małe placuszki. Z podanych składników wyszło 6 placuszków.

5. Odsącz na ręczniku papierowym jeśli konieczne ( Ja używam oleju w sprayu więc potrzebują tej operacji)

6. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem jeśli lubisz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 04.09.2013 10:44
rewelacja ;)
goofy9 24.04.2013 22:33
z gruszką jeszcze nie jadłam, muszą być pyszne
olkaaa 18.12.2012 09:03
wyglądają bardzo smakowicie
cooleczka 24.09.2012 18:00
w sam raz na teraz - sezon w pełni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak