Przepis i sposób przygotowania na: razowa tarta z masą krówkową, bananami i galaretką
masa:
Śmietanę kremówkę i cukier włożyłam do rondelka. Gotowałam na małym ogniu, co jakiś czas mieszając (pod koniec często) aż masa zaczęła gęstnieć i zmieniła kolor na jasny brąz. Dodałam kakao i dobrze wymieszałam i zdjęłam z ognia.
Ciasto:
Zimne masło pokroiłam na drobno, dodałam mąkę, jajko i cukier. Zagniotłam na jednolitą masę. Ciasto zawinęłam w folię i wsadziłam do zamrażarki na 30 minut.
Po tym czasie rozwałkowałam i wyłożyłam na blaszkę wysmarowaną tłuszczem.
Piekłam około 25 minut w 190 stopniach.
Gdy ciasto ostygło wyłożyłam na nie masę krówkową, na to pokrojone w plastry banany i wylałam tężejącą galaretkę.
Pozostawiłam w lodówce do całkowitego zastygnięcia galaretki.
Smacznego :)