Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rajskie racuszki z jabłkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 0,5 kg
mleko 1 szkl
jajko 3 szt
mąka pszenna 1 szkl
szczypta soli
cukier kryształ 1 łyżka
olej do smażenia
cukier puder 1 łyżka
kremówka 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rajskie racuszki z jabłkami

Oddzielamy żółtka od białek i dodajemy żółtka do mleka.
Wsypujemy szklankę mąki, sól i cukier. Delikatnie miksujemy na gładkie ciasto. Osobno ubijamy pianę z białek na sztywno i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszając.

Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne.
Kroimy w talarki. Każdy plasterek jabłka zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Ubijamy śmietanę kremówkę z 1 łyżką cukru pudru.
Racuszki podajemy ze śmietaną wyciśniętą ze szprycy i dekorujemy plasterkami jabłek ze skórką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 30.03.2014 11:02
Pięknie podane :)
Kolorowa 27.03.2014 20:26
Bardzo ładnie poukładałaś te placuszki ;)
Ania84 04.12.2013 23:49
dokładnie niby zwykłe a smakuja wyjatkowo
pawlito 06.11.2013 13:44
smacznie wygląda
V_kuchareczka 12.10.2013 22:37
bardzo smaczne
Moni_Wwo 12.10.2013 22:09
wow!!! Super wyglądają!!!
joanna30 12.10.2013 18:01
Pięknie podane :)
IwonaDD 12.10.2013 17:32
wspaniałe racuszki
joanna__s 12.10.2013 16:36
Świetne zdjęcie i przepis też przepyszny. Aż czuję zapach tych racuchów.
Olga_SK 12.10.2013 15:11
Fajnie się prezentują :)
Adamorek 12.10.2013 14:20
zwykłe, niezwykłe racuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak