Przepis i sposób przygotowania na: RAFFAELLO Z AJERKONIAKIEM
Kroki postępowania
Oddzielamy żółtka od białek , ubijamy białka na sztywną pianę .
Ciasto: | |
jaja | 6 szt |
mąka pszenna | 1 szkl |
cukier | 1 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Ciasto: | |
wiórki kokosowe | 200 g |
białko | 5 |
cukier | 3/4 szkl |
mąka pszenna | 1 łyżka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masa | |
żółtko jajek | 3 |
cukier | 3 łyżki |
mleko | 1 szkl |
masło | 1 |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
masa | |
śmietana kremówka | 500 ml |
bita śmietana | 2 op |
ajerkoniak | 1 szkl |
biszkopty okrągłe | 300 g |
wiórki kokosowe | 2 łyżki |
biała czekolada | 1 |
mleko | 3 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: