Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z karmelizowaną gruszką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Gruszka

gruszki 2 szt
cukier 3 łyżki

Ciasto

drożdże świeże 15 g
cukier 2 łyżki
mleko 100 ml
mąka 100 g
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z karmelizowaną gruszką

Na rozgrzanej patelni karmelizujemy cukier. Kiedy stanie się złoty ,wrzucamy pokrojone w kostkę gruszki. Karmelizujemy kilka minut. Odstawiamy do ostygnięcia.

Drożdże ucieramy z cukrem ,dodajemy ciepłe mleko i 1/3 mąki ,mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy pozostałą część mąki i jajko. Składniki dokładnie łączymy. Do ciasta dodajemy karmelizowaną gruszkę ,delikatnie łączymy. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 17.06.2015 16:45
pyszności.........
Kasnaj 17.06.2015 10:15
smaczne racuchy
dom-agi 17.06.2015 09:41
Z chęcią bym zjadła!
sylwia_sl 17.06.2015 08:49
Smacznie się zapowiada :)
olkaaa 17.06.2015 07:56
bardzo lubię
gosia1988 17.06.2015 07:27
na pewno smaczne
zabcia117 17.06.2015 06:52
Pyszności :)
Wiesława1 17.06.2015 05:51
Super przepis
Iwusia 16.06.2015 23:47
wspaniale wyglądają
patryska76 16.06.2015 23:14
wyglądają apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak