Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 40 gram
cukier 3 łyżki
mleko 2 szklanki
jajko 3 sztuki
mąka 4 szklanki
jabłka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Kroki postępowania

1
Drożdże ucieramy z cukrem dodajemy 4 łyzki mleka i mąki ucieramy, odstawimy do wyrośnięcia.
Krok 1 - Racuchy z jabłkami foto
2
Do miski wlewamy ciepłe mleko,dodajemy jajka i mięszamy
Krok 2 - Racuchy z jabłkami foto
3
Następnie przesiewamy mąkę i dodajemy rozczyn z drożdży.
Krok 3 - Racuchy z jabłkami foto
4
Następnie dokładnie wyrabiamy ,odstawiamy do wyrośnięcia. Jabłko obieramy kroimy . Na rozgrzanym tłuszczu smażymy racuchy. Na wyłożonym cieście układamy cząstki jabłka,smażymy na złoty kolor.
Krok 4 - Racuchy z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.01.2017 11:23
moje ulubione racuchy :-)
w mojej kuchni 08.01.2017 01:51
same pyszności do zjedzenia
Bernadeta1 07.01.2017 17:30
lubię takie, smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak