Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z dżemem truskawkowym, opruszone cukrem pudrem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
serek homogenizowany 400 gram
śmietanka kremowa 1 szklanka
mąka ile wejdzie konsystencja gęstej smietany
olej 2 łyzki
cukier 4 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z dżemem truskawkowym, opruszone cukrem pudrem.

Jajka miksujemy z serkiem homogenizowanym, dodajemy cukier, olej, śmietanę . Gdy ciasto będzie miało gładką konsystencję , do ciasta przesiewamy mąkę z proszkiem. Dalej dokładnie miksujemy. Następnie na rozgrzanej patelni smażymy małe placuszki. Placki układamy w wieżyczkę, dekorujemy dżemem i cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 15.11.2012 18:31
Weż ty mi daaj babo spokój , bo mam cie dość
Henryka2 15.11.2012 15:02
A przepis skądś skopiowany, bo błędy z tytułu się nie powtarzają a i styl profesjonalny....
Henryka2 15.11.2012 15:00
ewelka, Twoje byki to rewelka! A może by tak przed opublikowaniem sprawdzić pisownię i nie kompromitować się?!
Miki 15.11.2012 12:45
super
kamyk 15.11.2012 12:25
racuszki moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak