Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z borówkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mleko 1 szkl
cukier trzcinowy 3 łyzki
sól 1 szczypta
borówki 150 g
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
olej do smażenia 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z borówkami

W misce mieszamy suche składniki , a następnie dodajemy mleko ( ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli tak nie jest dolewamy mleka lub dosypujemy mąki ).

Na patelni rozgrzewamy olej , kładziemy porcję ciasta , posypujemy obficie borówkami i smażymy z jednej i drugiej strony na złoto.

Podajemy posypane cukrem pudrem!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.07.2014 12:05
pyszne,na sam widok ślinka leci
halinah 14.07.2014 09:23
pyszne racuchy
Pietruszka 14.07.2014 08:33
wyglądają bardzo apetycznie
Ewelina1991 14.07.2014 08:33
z borówkami... pycha :)
Magula 14.07.2014 07:33
wyglądają cudownie
Iwusia 13.07.2014 23:34
ale mi narobiłaś smaka ... pycha !
Lis 13.07.2014 23:02
pyszne racuchy:)
wwwiolka 13.07.2014 22:46
Fajny pomysł na racuchy.
ao_12 13.07.2014 22:21
ale pyszne racuszki :)
Beatris 13.07.2014 22:06
Wyglądają niezwykle smakowicie:)
barbara11561 13.07.2014 22:03
ale smaku narobiłaś tymi placuszkami:)
jasiek 13.07.2014 21:29
dobra wersja na wakacje
MagdaXXX 13.07.2014 21:16
przepyszne placuszki uwielbiam takie
Malinka 13.07.2014 21:15
Na pewno smakują wybornie!
Wafelek2601 13.07.2014 21:10
Bardzo apetyczne
Konczi 13.07.2014 20:26
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak