Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy - Uszokłapy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szk
cukier waniliowy 1 szt
mąka pszenna 1,5 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy - Uszokłapy

Ubić białka, dodać cukier i cukier waniliowy, następnie żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, a na koniec mleko. Ciasto powinno być gęste ale lejące. Rozgrzać olej na patelni i wylewać chochlą małe placki. Smażyć z obu stron.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krysia_S 10.04.2014 18:54
Bardzo podoba mi się ten przepis
malina 20.12.2013 08:36
czasami robię takie racuchy
IwonaDD 21.07.2013 11:01
nazwa rewelacyjna, przyciąga uwagę !
Adam/ZUB3R 31.03.2013 12:21
smaczne placki
Dorota61 04.02.2013 20:38
zabawna nazwa dania :)
AZgotuj 01.02.2013 19:28
fajna nazwa i śniadanie pucha, albo deser
gacopierz23 01.02.2013 18:14
świetna nazwa
pestka 27.09.2012 14:09
po upieczeniu czasami tak wyglądają jak duże uszy - racuchy zawsze smaczne
Kasia35 12.09.2012 08:41
ten przepis jest w mojej rodzinie już bardzo długo - tą nazwę nadała moja babcia :P
Bernadeta1 11.09.2012 23:40
smaczne tylko czemu uszokłapy
mariel78 10.09.2012 20:27
pycha
gusia1000 26.07.2012 20:21
Fajna nazwa-uszokłapy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak