Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy gruszkowe z wanilią

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 2 sztuka
mleko 0,25 szklanka
mąka 0,5 szklanka
wanilia 1 laska (ziarenka(
cukier brązowy 2 łyżka
proszek do pieczenia 0,25 łyżeczka
jajko 1 SZTUKA

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy gruszkowe z wanilią

Mąke z proszkiem przesiać do miski, wlać mleko, wbić jajko, dodać cukier i ziarenka wanilii. Wymieszać.

Gruszki obrać i pokroić w niewielką kostkę. Wymieszać z ciastem.

Łyżką nakładać na patelnię placuszki i smażyć po kilka minut na małym ogniu z każdej strony.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maciek 05.08.2013 16:39
Boskie ! polałam jeszcze syropem gruszkowym paola PALCE LIZAĆ!
zdeba 01.01.2013 09:54
pyszne!
Silver Teaspoon 29.11.2012 23:05
pyszne
Sylwia26 29.11.2012 22:02
ślinka leci
dianix 29.11.2012 21:30
pysznosc
Monika111 29.11.2012 21:21
Ale fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak