Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

QUESADILLA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 gram
mąka kukurydziana 150 gram
woda ciepła 3/4 szklanki
ser żółty 250 gram
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: QUESADILLA

Mąkę (kukurydzianą oraz pszenna) przesyp do miski, dodaj ciepłą wodę, wyrób elastyczne ciasto. Uformuj 6 kulek i spłaszcz je lekko w dłoniach. Przygotuj dwa duże kawałki pergaminu. Na środku pierwszego połóż kulę z ciasta, a drugim kawałkiem pergaminu nakryj ją z góry. Wałkuj po pergaminie, a gdy powstanie cienki placek (o średnicy ok. 12 cm) delikatnie go odklej. Powtórz czynność z następnymi kulkami ciasta, aż powstanie 6 placków (za każdym razem korzystając z nowych kawałków pergaminu). Pomiędzy każde 2 placki włóż starty żółty ser i zlep brzegi. Na patelni rozgrzej olej i smaż placki na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak