Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny gulasz z podgrzybkami i mięskiem

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Robiąc ten gulasz z podgrzybkami i mięsem przede wszystkim chciałam uchwycić smaki poszczególnych składników i wyszło,więc polecam, bo było przepyszne. 

Składniki:

Składniki

ugotowane podgrzybki 600 gramów
szynka wieprzowa 700 gramów
wołowina 500 gramów
marchew 5 sztuk
jabłka 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
sól 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
młode ziemniaki 16 sztuk

Porada

Mięso dusi się i powstaje sosik, podlewamy wodą, aby było prawie zakryte. Potem płyn nam się zredukuje.

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny gulasz z podgrzybkami i mięskiem

Do garnka włożyłam umyte i pokrojone mięso w większe kawałki. Dusiłam je z pokrojoną marchewką i pokrojonymi jabłkami w kosteczkę.

Kiedy było miękkie, dodałam paprykę pokrojoną w paseczki i ugotowane pokrojone i usmażone podgrzybki. Doprawiłam solą i pieprzem oraz odrobiną papryki czerwonej mielonej.

Dalej dusiłam, aby papryka była al dente. Ziemniaki obrałam małej wielkości i ugotowałam w całości.
Przełożyłam do dużego naczynia gulasz z mięsem i grzybami wyłożyłam na niego ziemniaczki, delikatnie oblewając sosem.

Całość wyszła wyborna, a rodzinka zadowolona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak