Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne racuchy z jabłkem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder
olej do smażenia
jabłko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne racuchy z jabłkem

W misce wymieszać na gładką masę jajka, kefir, mąkę i proszek. Jabłko obrać i pokroić na małe kawałeczki lub zetrzeć na tarce, dodać do ciasta. Nakładać łyżką na rozgrzany olej, smażyć na rumiano. Podawać posypane cukrem pudrem.
Z tej porcji wychodzi ok 12 racuszków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.01.2014 06:44
bardzo lubię
Milka100 23.11.2013 21:38
uwielbiam racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak