Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszne matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 8 sztuk
mleko 1/2 litra
pietruszka zielona 1 pęczek
ząbki czosnku 4 sztuki
cebula czerwona 1 mniejsza
cukier 1 łyżeczka
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
olej rzepakowy 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: pyszne matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i...

Kroki postępowania

1
matiasy zalać zimną wodą i moczyć przez godzinę, wodę wylać i wlać mleko, można dolać wody i moczyć przez godzinę
Krok 1 - pyszne matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i... foto
2
opłukany pęczek pietruszki włożyć do rozdrabniacza, dodać ząbki czosnku i dokładnie zmiksować
Krok 2 - pyszne matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i... foto
3
do miski wsypać drobno pokrojoną cebulę, cukier, dodać musztardę, sok z cytryny, wlać olej, wsypać pesto i wymieszać dobrze
Krok 3 - pyszne matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i... foto
4
matiasy opłkać zimną wodą, odsączyć na sicie, pokroić na 1,5 cm kawałki i włożyć do miski, delikatnie wymieszać składniki
Krok 4 - pyszne matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i... foto
5
matiasy przełozyć do odpowiedniej wielkości słoika, zamknąć i schowac do lodówki najlepiej na całą noc - matiasy są w tej marynacie pyszne, zdrowe...............SMACZNEGO!!!
Krok 5 - pyszne matiasy w pesto pietruszkowo-czosnkowym z musztardą i... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz33 20.03.2021 19:13
Bardzo efektowne Matiasy :-)
monika141 26.10.2015 19:08
smaczny śledzik
wwwiolka 25.10.2015 20:04
Pięknie się prezentują.
joannaa24 25.10.2015 11:53
Super przepis. Muszą być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak