Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne danie z kaszą, fasolką szparagową i piersią z kurczaka
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie na wierzchu smarujemy oliwą. Do miseczki wkładamy rukolę (pokroiłam ją na mniejsze kawałeczki) dodajemy serek feta i mieszamy. Przekładamy farsz do czterech połówek piersi i dodajemy teraz oliwki pokrojone. Zawijamy w papier do pieczenia i smażymy na patelni do zarumienienia aby nie było surowe :) Gotujemy kaszę pęczak według tego co jest napisane na opakowaniu. Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ogórek małosolny kroimy w kostkę, dodajemy rukolę, paprykę pokrojoną drobno i prażone pestki słonecznika.
Skrapiamy sokiem z cytryny oraz ekstra virgin i doprawiamy solą i pieprzem. Tak podane danie zachwyci smakiem każdego. Kasza i fasolka na pierwszym miejscu.