Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne danie z kaszą, fasolką szparagową i piersią z kurczaka

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pierś faszerowana serkiem feta, rukolą i oliwkami bez z pestek, z papryką jalapeno, kaszą pęczak, fasolką szparagową oraz sałatką z rukoli,ogóreczka małosolnego papryki czerwonej, słonecznika i sosu winegret domowego.

Składniki:

składniki:

kasza pęczak 200 gramów
żółta fasolka szparagowa 600 gramów
piersi z kurczaka 800 gramów
rukola 200 gramów
ser feta 200 gramów
oliwki nadziwane chilli 12 szt.
sól 1 szczypta
oliwa extra virgin 10 ml
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
ogórek małosolny 4 szt.
papryka czerwona 1 szt.
pestki słonecznika 50 gramów
sok z cytryny 1 duża łyż.
oliwa extra virgin 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne danie z kaszą, fasolką szparagową i piersią z kurczaka

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie na wierzchu smarujemy oliwą. Do miseczki wkładamy rukolę (pokroiłam ją na mniejsze kawałeczki) dodajemy serek feta i mieszamy. Przekładamy farsz do czterech połówek piersi i dodajemy teraz oliwki pokrojone. Zawijamy w papier do pieczenia i smażymy na patelni do zarumienienia aby nie było surowe :) Gotujemy kaszę pęczak według tego co jest napisane na opakowaniu. Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ogórek małosolny kroimy w kostkę, dodajemy rukolę, paprykę pokrojoną drobno i prażone pestki słonecznika.

Skrapiamy sokiem z cytryny oraz ekstra virgin i doprawiamy solą i pieprzem. Tak podane danie zachwyci smakiem każdego. Kasza i fasolka na pierwszym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak