Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Purée ziemniaczane ze szczypiorkiem

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Purée ziemniaczane ze szczypiorkiem - świetny dodatek do dań mięsnych.

Składniki:

Składniki:

ziemniaki 500 gramów
masło 82% 1 łyżka
śmietana 18% 1 łyżka
szczypiorek 0.5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Purée ziemniaczane ze szczypiorkiem

Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku.
Tłuczemy, dodajemy masło, przykrywamy i chwilę czekamy aż się rozpuści.
W tym czasie siekamy szczypior, który dodajemy razem ze śmietaną do ziemniaków. Dokładnie łączymy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak