Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulchniutkie mielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 40 dkg
jajek 2 sztuki
pieprz
soli 0,5 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mleko 0,5 szklanki
cebuli 1 sztuka
czosnku 1 ząbek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchniutkie mielone

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki do zrobienia kotlecików mielonych.
Krok 1 - Pulchniutkie mielone foto
2
Do miski wkładamy mięso, jajka, czerstwą bułę ( moczymy bułkę w mleku, a następnie odsączamy ), bułkę tartą, cebulkę i czosnek. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Krok 2 - Pulchniutkie mielone foto
3
Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 3 - Pulchniutkie mielone foto
4
Na patelni rozgrzewamy olej, po czym wkładamy uformowane kotleciki i smażymy pod przykryciem, aż do uzyskania pięknego złociście rumianego koloru.
Krok 4 - Pulchniutkie mielone foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Pulchniutkie mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 02.12.2012 13:05
fajny przepis
ewka1978 06.11.2012 11:17
dzięki za przepis
Poison1988 05.11.2012 06:50
mam identyczne talerzyki :))) hihi a mielone na prawdę super!
ziutula
ziutula 04.11.2012 22:16
takie mielone do chleba lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak