Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z smażonymi truskawkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
masło 1 łyżka
truskawki 20 dag
cyrtyna
jagody goji 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z smażonymi truskawkami

Pstrąga myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności - myjemy i jeszcze raz osuszamy. Doprawiamy sola morską i pieprzem cytrynowym. Wstawiamy do piekarnika na ok 20 min. Piekarnik ma być nagrzany do 180 stopni. Truskawki myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy truskawki i owce goji. Doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą. Serwujemy pstrąga z truskawkami, całość kropimy sokiem z cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.05.2013 22:18
Ciekawe zestawienie ryby z owocami.
migotka28 16.05.2013 19:42
ryba i truskawki ciekawe połaczenie jeszcze takiego nie jadłam
marcia7 16.05.2013 17:22
no odważne połączenie
iwa643 16.05.2013 16:58
Polecam na letni obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak