Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w wiórkach kokosowych

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pstrąga
wiórki kokosowe
jajko
mąka
mleko 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól do smaku
limonka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w wiórkach kokosowych

Propozycja na smakowite i dość nietypowe połączenie ryby i kokosowej panierki. Pomysł zaczerpnięty z kuchni chińskiej, sprawdzony i godny polecenia :)

PRZYGOTOWANIE:

Oczyszone z ości filety z pstrąga oprószamy delikatnie solą oraz przyprawą do ryb i odstawiamy na około 15 minut. Następnie obtaczamy je w mące, jajku roztrzepanym z mlekiem oraz wiórkach kokosowych. Smażymy na rogrzanym oleju (kokosowym lub rzepakowym) z obu stron do lekkiego zarumienienia panierki. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i podajemy z plasterkami limonki.

* Filety są bardzo delikatne, dlatego należy odwracać je ostrożnie. Można przed panierką podzielić je także na mniejsze kawałki, co ułatwi nam ich przygotowanie.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 20.01.2016 20:45
Egzotyczne danie;))
gosia1988 20.01.2016 20:33
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak