Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg, sałatka z czarnej rzepy i marchwi, boczniaki królewskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pstrąga 2 x 150 g
czarna rzodkiew 1
boczniaki 150 g
marchew 1
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
śmietanka 36% 200 ml
szalotka 1
ząbek czosnku 1
szczypiorek 1 łyżka
masło
oliwa
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg, sałatka z czarnej rzepy i marchwi, boczniaki królewskie

Rzepę kroimy w słupki, marchewkę w półplasterki i podsmażamy je na oliwie z oliwek aż lekko zmiękną. Dodajemy suszony tymianek, sól i pieprz do smaku.
Boczniaki dzielimy na trzonki i kapelusze. Kapelusze kroimy w plastry i podsmażamy na maśle z solą i pieprzem. Trzonki naszych grzybów kroimy w małą kostkę, podsmażamy na maśle razem z posiekanym czosnkiem i szalotką. Doprawiamy solą, pieprzem, podlewamy śmietanką i redukujemy.
Filet z pstrąga oprószamy solą, pieprzem i smażymy na patelni z rozgrzanym masłem i oliwą. Najpierw na skórze około 5 minut, a potem „dociągamy” rybę z drugiej strony przez około minutę.
Całość wykładamy na talerz i posypujemy świeżo posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)! / Bon Appetit :)!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 25.05.2016 14:51
same pyszności na talerzu
2milutka 25.05.2016 13:58
fajny pomysł :)
kd045 25.05.2016 13:39
pyszny przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak