Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg łososiowy w marynacie musztardowo-sezamowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 500-600 g (łososiowy)
Musztarda grillowa Prymat 2 łyżki
olej sezamowy
sos sojowy 1 łyżka
pomidorki koktajlowe 200 g
rukola 2-3 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy w marynacie musztardowo-sezamowej

Z filetu ryby usunąć skórę, jeśli filet jest duży podzielić na odpowiednie porcje. Musztardę grillową dokładnie wymieszać z 4 łyżkami oleju sezamowego i sosem sojowym. Powstałą marynatą nasmarować kawałki ryby i odstawić na kilka godzin a najlepiej na noc do lodówki. Następnie rybę przełożyć do rusztu do grillowania. Grillować rybkę z obu stron aż dobrze się zarumieni. Pstrąga można też przygotować na patelni grillowej lub upiec w piekarniku na folii aluminiowej. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i wymieszać z rukolą, warzywa skropić olejem sezamowym i podawać z ugrillowaną rybą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 02.12.2014 09:54
pyszna ryba z pyszna sałatką
Krzysztof15 02.12.2014 06:32
pyszna rybka
fotoviderek 01.12.2014 23:14
Apetyczna rybka :)
Maridka19 01.12.2014 22:49
Wyglada pięknie musze spróbować zrobić ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak