Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepyszna zupa z kurek i kaszy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Nie ma to jak grzyby leśne, świeżutkie, pachnące lasem i w dodatku smaczne. Zupa wyszła przepyszna i ten aromat i smak. Po prostu rewelacja.

Składniki:

Składniki

ugotowane kurki 600 gramów
marchew 3 szt.
por 100 gramów
seler świeży 100 gramów
pietruszka 100 gramów
udka kurczaka 3 szt.
kasza jęczmienna 100 gramów
ziemniaki 4 szt.
sól 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
przecier pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Przepyszna zupa z kurek i kaszy

Do garnka wkładamy włoszczyznę ziemniaki pokrojone w kosteczkę i udka z kurczaka. Gotujemy tak, jak na rosół. Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy kaszę i kurki. Gotujemy z pół godziny i na końcu doprawiamy solą pieprzem i przecierem pomidorowym.

Zupa jest przepyszna i całkiem inna niż wszystkie. Nie ma to jak grzyby leśne i to świeże.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak