Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec Babci Stefki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
cukier puder 8 łyżek
mąka pszenna 4 łyżki
mąka kartoflana 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
powidła śliwkowe 1 duży słoik
bita śmietana 1 opakowanie
śmietan fix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec Babci Stefki

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Dodać cukier puder, ubić. Dodać żółtka, wymieszać.

Mąkę pszenną i kartoflaną wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do piernika. Połączyć z resztą składników.

Ciasto rozdzielić na trzy blachy wyłożone papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut.

Przygotować bitą śmietaną według przepisu na opakowaniu. Dodać do niej Śmietan fix.
Gotowe placki posmarować powidłami śliwkowymi i bitą śmietaną.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 24.05.2013 11:05
uwielbiam takie ciasta
fotoviderek 04.04.2013 09:51
Przekładańce to najlepsze ciasta :)
gosia56 01.04.2013 10:51
super ciasto
WiktoriaGotuje 31.03.2013 18:04
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak