Przepis i sposób przygotowania na: Prosty chlebek piwny z rodzynkami
Ciasto przekładamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 45-50 minut.
Po upieczeniu chlebek pozostawiamy ok. 10 minut w foremce, a następnie wyjmujemy.
mąka tortowa | 345 g |
proszek do pieczenia | 1 1/2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
sól | 1 łyżeczka |
rodzynki | 150 g |
Cynamon mielony Prymat | 1 łyżeczka |
piwo | 335 ml (np. lager) |
miód płynny | 3 łyżki |
masło | 1 łyżka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: