Przepis i sposób przygotowania na: PRINCESSA KOKOSOWA – BISZKOPT KOKOSOWY Z KREMEM PRINCESSA
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą cukru, pod koniec dodajemy cukier.
Do piany dodajemy po jednym żółtku, mieszamy, a następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na tortownicę wyłożoną na dnie papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 30 minut / 180C ( do suchego patyczka ), kroimy na 2 blaty.
KREM KOKOSOWY:
Żelatynę rozpuszczamy w niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia, podgrzewamy do rozpuszczenia i studzimy.
Twaróg ucieramy z cukrem, a następnie dolewamy lekko przestudzoną żelatynę.
Dodajemy posiekaną princessę oraz kokos – wszystko razem dokładnie mieszamy.
CAŁOŚĆ:
Biszkopt smarujemy połową kremu kokosowego, przykrywamy 2 blatem, smarujemy resztą kremu i całość obsypujemy podprażonym kokosem.
Ostawiamy do przegryzienia.