Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poznańskie ziemniaczki z olejem Lnianym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
olej lniany
cebula czerwona
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Poznańskie ziemniaczki z olejem Lnianym

Ziemniaki wybierajmy mniejsze szorujemy . Będziemy gotować je w mundurkach . Nie używam soli do gotowania. Gdy ziemniaczki są gotowe .Wyciągamy je z garnka . Przecinamy wierzch i ściągamy łupinę . Robimy to na ciepłych ziemniakach . Cebule czerwona siekamy drobno solimy i dusimy lekko widelcem żeby zmiękła. Dodajemy olej lniany mieszamy . Cebulkę z olejem nakąłdamy na ziemniaczki . Podajemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.09.2012 16:42
jadamy takie tylko bez cebuli z gzikiem !
Izabela/bella81 26.09.2012 09:31
pyszna pyra ;)
Sylwia56
Sylwia56 26.09.2012 09:24
fajny
Anna133 26.09.2012 08:03
z olejem lnianym nie robiłam
iwa643 26.09.2012 06:52
zdrowa dieta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak