Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poznański przysmak z bobem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 60dag
cebule 2
włoszczyzna 1 pęczek
masło 1 łyżka
olej 4 łyżki
papryka mielona
mąka pszenna 1 łyżka
sól
pieprz
seler naciowy
bób 50dag mrożony
kapusta kiszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Poznański przysmak z bobem

1. Białą kapustę poszatkuj. Cebule obierz, posiekaj. Włoszczyznę oczyść, obierz, potnij w kosteczkę. Do garnka wlej 3 szkl. wody. Dodaj cebulę i 3/4 włoszczyzny. Gotuj przez godzinę.
2. Resztę włoszczyzny i białą kapustę podsmaż na oleju. Razem z bobem i kwaszoną kapustą dodaj do pozostałych składników w garnku,
3. Gotuj 10 min. Z mąki i masła zrób jasną zasmażkę. Dodaj ją do potrawki. Przypraw. Udekoruj selerem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.02.2013 08:08
nie znam, a z P-nia jestem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak