Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła z węgierek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
cukier kryształ 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła z węgierek

Kroki postępowania

1
Umyć śliwki i usunąć pestki następnie zasypać cukrem
Krok 1 - Powidła z węgierek foto
2
Gotować z minimalną ilościom wody co jakiś czas mieszając żeby się nie przypaliły
Krok 2 - Powidła z węgierek foto
3
Powidła gotować aż staną się ciemne i gęste. Gorące powidła wkładać do słoi od razu słoje zakręcać obracać do góry dnem.
Krok 3 - Powidła z węgierek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 08.07.2014 08:22
bardzo lubię takie powidła :)
IwonaKa 28.02.2014 21:27
smaczne takie domowe powidła
Motorek 18.11.2013 16:02
bardzo smaczne
pajbek 18.06.2013 18:27
Przydatny przepis :-)
Łukasz15 07.06.2013 08:56
Uwielbiam domowe powidła
Beata23 25.03.2013 09:51
uwielbiam powidła
Klausia 01.03.2013 15:48
uwielbiam naleśniki z takimi powidłami :) dla mnie nic lepszego :)
Grazyna0211 17.01.2013 13:37
bardzo lubimy domowe powidła ze śliwek
SmacznaPyza 10.01.2013 09:09
musiały być kwaśne śliwki skoro potrzebny był cukier
Dorota59 28.11.2012 17:18
też takie robię
Bernadeta1 22.11.2012 08:57
kiedyś robiłam ale teraz nie mam cierpliwości stać i pilnować aby się nie przypaliły.Jeść to pychota
kuklik 09.11.2012 15:03
rewelacja
MagdaXXX 07.11.2012 17:43
najlepsze powidła na świecie
Dorian 19.10.2012 15:28
super
tomek18 25.09.2012 17:23
uwielbiam takie powidełka
caralajna 18.09.2012 11:16
super
IKrakowianka 11.09.2012 19:07
Cyba każdy je lubi:)
Betka 11.09.2012 07:44
mmmniam lubię jeść na śniadanie ze świeżą bułeczką i kakao;)
Aneta41 10.09.2012 20:47
najlepsze na świecie, jeszcze z wiśni lubię
Mariposas 10.09.2012 20:21
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak