Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z kaszy gryczanej, indyka i szpinaku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 800 g
szpinak świeży 4-5 garści
czosnek 1 ząbek
olej 2-3 łyżki
masło 1 łyżka
woda 1 szklanka
kasza gryczana 2 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z kaszy gryczanej, indyka i szpinaku

Było pysznie, jak powiedział mój mąż który lubi tradycyjne i smaczne dania:)

na 4 porcje
- 800g mięsa gulaszowego z indyka
- 4-5 garści świeżego szpinaku
- 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 łyżki oleju
- 1 łyżka masła
- 1 szklanka wody

Mięso pokroiłam w paski na około 4 x 1,5cm. Podsmażyłam (bez soli) na oleju aż było widoczne że jest już ścięte. Szpinak opłukałam i troszkę posiekałam. Ząbek czosnku posiekałam drobno. Wrzuciłam kaszę do mięsa i lekko podgrzałam. Dodałam szpinak, czosnek, masło, wodę i dusiłam pod przykryciem około 6 minut. Doprawiam do smaku. Podawałam w talerzach na zupę.

Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 25.05.2013 22:31
fajne danie
beniaminek 25.05.2013 22:30
fajne danie
Anna133 25.05.2013 21:46
smaczne i pożywne
Milena87 25.05.2013 20:41
pyszny jest taki obiad
adelajda 25.05.2013 20:13
fajne połączenie
David 25.05.2013 19:59
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak