Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka- \"Dzika kaczka\"
Ze szklanki wywaru zrobić sos. Zagotować, dosypać lubczyk, pieprz, jałowiec. Zasmażyć 2 łyżkami mąki na smacu. Dodać ząbek czosnku i sok z cytryny do smakuj. Podawać np z ćwikłą.
korpus z kaczki lub gęsi | 1 szt |
Majeranek suszony Prymat | 3 łyżki |
jajko | 3 szt |
cebula | 2 szt |
smalec | 3 łyżki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
sól do smaku | |
czosnek | 3 ząbki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
Imbir mielony Prymat | 2 łyżki |
Owoc jałowca cały Prymat | kilka szt. |
Liść lubczyku suszony Prymat | 2 łyżki |
podroby | kacze lub gęsie kg |
ryż | 2 (z dodatkiem majeranku) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: