Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Postna jabłczanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
mleko 1 szklanka
mąka 1 łyżka
woda 2 litry
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Postna jabłczanka

Wykonanie:
Jabłka obrać, oczyścić z nasion i rozgotować w 2 litrach wody. Następnie zmiksować, zagęścić mlekiem z mąką i zagotować. Doprawić solą i cukrem do smaku. Możemy podawać na zimno lub na ciepło z ziemniakami lub grzankami. Można również zupę zaciągnąć sokiem z cytryny z dodatkiem cynamonu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.11.2016 10:35
jeszcze takiej nie jadłam
edytazaw89@wp 09.11.2016 19:52
8Wygląda pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak