Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe babeczki zanurzone w czekoladzie

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 120 g
mąka krupczatka 60 g
cukier 70 g
kakao 3 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1/4 łyżeczka
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczka
kefir 250 g
olej 0,5 szklanka
jajko 1 szt
skórka z pomarańczy 1 szt
pomarańcza 0,5 szt
czekolada do gotowania 200 g
migdały bez skórki 0,5 szklanka
kandyzowana skórka pomarańczow 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe babeczki zanurzone w czekoladzie

Pół pomarańczy kroimy na małe cząstki.

W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je se sobą.

Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta i na środku układamy po 1-2 cząstki pomarańczy.

Przykrywamy go jeszcze jedną łyżką ciasta.

Muffinki pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.

Odstawiamy do ostudzenia.

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

Obtaczamy w niej całe babeczki..

Migdały siekamy i mieszamy z kandyzowaną skórką pomarańczową.

Nakładamy po łyżce na każda babeczkę i polewamy resztą czekolady.

Odstawiamy do zastygnięcia.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 10.07.2013 20:45
smakowite te babeczki
Habibi 10.07.2013 20:31
cudne babeczki, a gorzka czekolada wygląda wyjątkowo :)
reniatka 10.07.2013 19:58
fajne babeczki
kriko 10.07.2013 19:47
babeczki palce lizać
Krzysztof15 10.07.2013 19:37
super deserek
Wiesława1 10.07.2013 19:29
super "babki"
Konczi 10.07.2013 18:29
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak