Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polski sos wielkanocny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 250 ml
jajko ugotowane na twardo 3 szt
szczypiorek 3 łyżki
chrzan 1 łyżka
sok z cytryny 1/4 cytryny
sól do smaku d/s
cukier d/s

Przepis i sposób przygotowania na: Polski sos wielkanocny

Sposób przyrządzenia:
1. Do miski wlej śmietanę.
2. Przez drobne sitko przetrzyj do śmietany jajka- dzięki temu sos jest lekki i puszysty.
3. Dodaj szczypiorek, koperek, chrzan, sok z cytryny- wszystko dokładnie wymieszaj.
4. Dopraw solą i cukrem do smaku.
5. Wstaw do lodówki na ok. 1h dla 'przegryzienia się' smaków.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak