Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z kurczaka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki z piersi kurczaka 500 gram
Sól ziołowa jodowana Prymat
jajko 4 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z kurczaka

Polędwiczki z piersi kurczaka umyć, osuszyć i posypać pierzem i solą ziołową (według gustu, ale lepiej dosyć sporo), włożyć do lodówki przykryte folią - przynajmniej na 1-2 godziny, najlepiej na całą noc. Bezpośrednio przed smażeniem przygotować bułkę tartą i jajka - w osobnej miseczce wymieszać widelcem 4 jajka ( na 1/2 kg polędwiczek), dodać sól ziołową, pieprz, oregano, wymieszać. Każdą polędwiczkę maczać w kombinacji jajko-bułka-jajko-bułka i kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem, smażyć z obu stron na złoto. Podwójna panierka spowoduje, że mięso będzie dokładnie zamknięte i soki nie uciekną i przede wszystkim kotlet będzie większy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 08.10.2013 19:29
pyszne mięsko :)
Ada-Gaba 06.10.2013 10:28
szybko i smacznie
Grazyna0211 05.10.2013 14:35
smaczne danie
Halina14 01.10.2013 08:29
super na obiad
Sylwiagr 26.09.2013 14:52
tradycyjne, pyszne :)
everay 26.09.2013 11:41
super smaczne
msmors 26.09.2013 08:43
często takie robię
Janina 26.09.2013 07:35
Bardzo lubię takie polędwiczki;)
Agata
Agata 26.09.2013 07:34
wyglądają apetycznie
babajaga1969 26.09.2013 04:59
smaczne kąski
marta19 25.09.2013 23:03
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak