Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki miodowo-ziołowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 500-600 g
miód płynny 2 łyżki
sok pomarańczowy 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
bulion 100 ml
Natka pietruszki suszona Prymat 7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki miodowo-ziołowe

1.Polędwiczkę umyć i osuszyć. Rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju i smażyć mięso około 15 minut, stale je obracając.
2.Miód wymieszać z sokiem pomarańczowym, solą, pieprzem do smaku oraz posiekaną drobno natką pietruszki.
3.Podsmażoną polędwiczkę przełożyć do naczynia żaroodpornego i posmarować ziołowo-miodową zaprawą.Piec 20-25 minut w temperaturze 175 stopni. W połowie pieczenia mięso podlać 100 ml bulionu. Po upieczeniu polędwiczkę pokroić w plastry. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 07.08.2015 14:47
smaczna sztuka mięsa
Ewa Wojtaszko 07.08.2015 14:25
mniam mniam :))
Wacław 07.08.2015 09:55
takie mięsko to ja lubię :-)
krokus 07.08.2015 09:01
apetyczne
Franciszek 07.08.2015 00:52
Pyszne danie
Karolcia12 06.08.2015 22:27
nigdy nie jadłam polędwiczek, pewnie są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak