Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójnie orzechowa mrożona kawa z orzechowym sercem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2 łyzeczki
mleko 150 ml
likier orzechow 30 ml
pralina Ferrero Roche 1
bita śmietana
orzechy włoskie 2
naturalne kakao 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie orzechowa mrożona kawa z orzechowym sercem

W wysokiej szklance mieszamy kawę z zimnym mlekiem. Następnie wrzucamy orzechową pralinę i delikatnie po ściance wlewamy likier tak, aby osiadł na dnie szklanki. Na wierzchu kawy układamy porcję bitej śmietany, posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi i kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirecka12 02.02.2014 17:41
muszę wypróbować wygląda przepysznie
plocia 08.01.2014 22:58
Pyszne kawy serwujesz Misiowa :)
smakowita 12.11.2012 21:33
przepyszna !
Sylwia26 06.10.2012 11:13
smaczna kawka :)
Juleczka20 06.10.2012 11:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak