Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójna bruschetta.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 1 pajda
pomidor 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
bazylia
oliwa
oliwki czarne Smak
szynka wędzona 2 plastry
ser kozi 2 łyżki
figi 1 szt
limonka 3 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójna bruschetta.

Kroki postępowania

1
Z pomidora zdjąć skórkę i pokroić w kostkę.
Oliwkę wymieszać z przeciśniętym czosnkiem ,solą , pieprzem i dodać pokrojone pomidory i listki bazylii.
Krok 1 - Podwójna bruschetta. foto
2
Chleb opiec z obu stron, ale z jednej trochę krócej.
Krok 2 - Podwójna bruschetta. foto
3
Stronę mniej opieczoną przetrzeć czosnkiem.
Na jednej połowie położyć pomidory, a na nich pokrojone oliwki.
Krok 3 - Podwójna bruschetta. foto
4
Drugą połowę posmarować dosyć grubo serkiem kozim,
położyć 2 plastry szynki i plastry figi.
Na figach położyć cieniutkie plasterki limonki.
Krok 4 - Podwójna bruschetta. foto
5
Myślę, że tak skomponowana kanapka uszczęśliwi każdego głodnego.
Krok 5 - Podwójna bruschetta. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maria 70 13.09.2014 21:13
Lubię ten typ kanapek,pyszna.
inka2012 13.09.2014 12:09
aż chce się jeść!
Triss 13.09.2014 12:05
świetna przekąska. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak