Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poduszkowiec

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 220 gram
cukier 180 gram
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
kakao 1.5 łyżki
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia łyżeczka
serek waniliowy 400 gram
budyń waniliowy opakowanie
woda 1/2 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Poduszkowiec

Żółtka ucieramy z połową cukru, dodajemy olej, wodę wymieszaną z kawą i miksujemy.

Białka ubijamy na sztywno z resztą cukru. Dodajemy do żółtek i delikatnie łączymy.

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, kakao i dodajemy do masy.

Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzamy powierzchnię.

Serek łączymy z budyniem, nakładamy do szprycy i na cieście tworzymy kratkę.

Pieczemy ok. 35 minut w temp. 175 st.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania2078 22.07.2012 20:18
Robiłam - jest PYCHA! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak