Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podpłomyki norweskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
kwaśna śmietana 20 dag
zsiadłe mleko 200 ml
cukier 3 łyżki
miód płynny 3 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Podpłomyki norweskie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Składniki na ciasto dokładnie wymieszać, wyrobić ciasto i przenieść na stolnicę wysypaną mąką.
Krok 1 - Podpłomyki norweskie foto
2
Piekarnik rozgrzać do 230 stopni. w miedzy czasie ciasto podzielić na 6 części i rozwałkować.
Krok 2 - Podpłomyki norweskie foto
3
Nakłuć widelcem i przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 3 - Podpłomyki norweskie foto
4
Piec 10 minut i podawać z masełkiem lub kremem z gęstej śmietany i owoców sezonowych.
Krok 4 - Podpłomyki norweskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.07.2016 13:51
fajny przepis
agnieszka214 06.07.2016 10:27
lubei takei pieczywo
Lis 06.07.2016 10:17
Super pomysł:)
Ela427 06.07.2016 09:55
pyszne pieczywko
mysza75 06.07.2016 09:07
świetne podpłomyki
jagoda5913 06.07.2016 00:31
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak