Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płonące banany w czekoladzie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier brązowy 2 łyżki
masło 2 łyżki
rum 150 ml
czekolada gorzka 1/4 tabliczki
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Płonące banany w czekoladzie

Kroki postępowania

1
Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy cukier i podlewamy rumem.
Krok 1 - Płonące banany w czekoladzie foto
2
Na rozgrzane masło z cukrem i rumem kładziemy banany obrane ze skórki in po obsmażamy z każdej strony po 3 min na małym ogniu.
Krok 2 - Płonące banany w czekoladzie foto
3
Banany podajemy posypane startą czekoladą
Krok 3 - Płonące banany w czekoladzie foto
4
Ja podaję z kostkami cukru nasączonymi spiritusem i podpalonymi stąd nazwa płonące banany. Życzę smacznego!!!
Krok 4 - Płonące banany w czekoladzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 17.10.2013 08:25
miałam okazję jeść takie banany w tej oprawie - były pyszne i atmosfera wspaniała
eMMe 07.10.2013 21:58
Super:) Pamiętam, że jadłam takie jak byłam mała:)
Dorota59 07.10.2013 21:16
wspaniały deser
iwi 07.10.2013 20:33
Rewelka ;)
pycia9 07.10.2013 20:29
super przepis
Łukasz15 07.10.2013 20:07
Świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak