Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placuszki ziemniaczane z nadzieniem brokułowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
różyczki brokuła
ser żółty 100 gram
sól i pieprz do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: placuszki ziemniaczane z nadzieniem brokułowym

ziemniaki ugotować dzień wcześniej ,schłodzić ,zmielić ,dodać jajko ,sól, oraz mąkę wyrobić ciasto, podzielić na 7 części.
FARSZ:
cebulę pokroić drobno i podsmażyć na maśle ,brokuły ugotować , po ugotowaniu drobno posiekać dodać do cebuli , doprawić ,zdjąć z ognia ,schłodzić do zimnego farszu dodać starty drobno ser żółty ( nadzienie musi być chłodne w przeciwnym razie ser się rozpuści ) całość wymieszać.
każdą cześć ciasta nadziewać farszem ,zlepiać i formować placuszki, smażyć na złoty kolor ,podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 07.02.2016 20:10
fajne placki
gosia1988 07.02.2016 18:32
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak