Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z gotowanej kalarepki

5.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Pyszne placuszki z gotowanej kalarepki. Usmażone na rumiano. Będą smacznym dodatkiem do drugiego dania. Zróbcie koniecznie.

Składniki:

Składniki:

kalarepka młoda 2 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 0.5 szklanki
sól do smaku 1 szczypta
olej do smażenia 10 mililitrów

Porada

Z przepisu wychodzi 2-3 porcje. Sól do smaku. Olej do smażenia według uznania. Kalarepki średniej wielkości.

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z gotowanej kalarepki

1. Kalarepki obieramy i myjemy. Dajemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól do smaku i gotujemy do miękkości. Ugotowaną kalarepkę studzimy i kroimy w plastry.

2. Plastry kalarepki panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Odstawiamy na 15 minut do lodówki do stężenia panierki.

3. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

4. Podajemy i smacznego. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.08.2018 20:58
Glos oddany.
Babeczka35 31.08.2018 08:07
Dziękuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak