Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ryżowe z pietruszką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
jajko 2 szt
mleko 2% 1 szklanka
cebula 1 szt
natka pietruszki 1/2 peczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ryżowe z pietruszką

Ryż gotujemy i mieszamy z jajkami, mlekiem i mąką tak aby powstało gęste ciasto. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i ostra papryką. Smażymy na rumiano na oleju na rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patriszja
Patriszja 17.04.2014 09:01
Piękne... :) Bardzo apetycznie wyglądają :) Mniam
Beatris 16.04.2014 13:15
Apetyczne placuszki:)
Kuchenka 16.04.2014 10:24
super są!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak