Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLACUSZKI GRYCZANE SMAŻONE BEZ TŁUSZCZU Z PERSYMONĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 85 gram-niepalona
woda 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
stewia 1 łyżeczka
kaki 130 gram
granat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PLACUSZKI GRYCZANE SMAŻONE BEZ TŁUSZCZU Z PERSYMONĄ

Kroki postępowania

1
Kaszę opłukać pod bieżącą wodą. Przełożyć do miseczki. Zalać wodą. Przykryć talerzykiem i odstawić na całą noc.
Krok 1 - PLACUSZKI GRYCZANE SMAŻONE BEZ TŁUSZCZU Z PERSYMONĄ foto
2
Kolejnego dnia przełożyć do blendera i zmiksować całość. Otrzymamy ciasto o rzadkiej konsystencji. Dodać proszek do pieczenia i stevię. Po raz kolejny szybko zmiksować.
Krok 2 - PLACUSZKI GRYCZANE SMAŻONE BEZ TŁUSZCZU Z PERSYMONĄ foto
3
Patelnię dobrze rozgrzać. Kłaść na patelnię po 3 łyżki ciasta i smażyć na rumiano z każdej strony bez tłuszczu.
Krok 3 - PLACUSZKI GRYCZANE SMAŻONE BEZ TŁUSZCZU Z PERSYMONĄ foto
4
Obraną perysmonę pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować na mus. Dodać wyłuskane pestki granatu i wymieszać. Mus podawać do ciepłych placuszków. Smacznego
Krok 4 - PLACUSZKI GRYCZANE SMAŻONE BEZ TŁUSZCZU Z PERSYMONĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 06.12.2015 22:47
Zjadłabym :) u mnie też dziś były na śniadanie placuszki, ale tradycyjne - na mleku, mące... ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak