Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placuszki dyniowe babci

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 400-500 g
jajko 2-3
mąka 1-1,5 szklanki
śmietana 1 łyżka
masło 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
Soda oczyszczona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: placuszki dyniowe babci

Kroki postępowania

1
Dynie obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Krok 1 - placuszki dyniowe babci foto
2
Dodać do niej jajka, masło, śmietanę, cukier oraz tyle mąki aby wyrobić gęste ciasto.
Krok 2 - placuszki dyniowe babci foto
3
Da masy dodać ubitą wcześniej pianę z białek z szczyptą soli i sody.
Krok 3 - placuszki dyniowe babci foto
4
Placuszki smażyć do uzyskania ładnego, złotego koloru.
Najlepiej smakują z dżemem pomarańczowym bądź śmietaną.
Smacznego.
Krok 4 - placuszki dyniowe babci foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 14.09.2012 15:24
ślicznie wyglądają!
Justyna21 14.09.2012 08:22
następnym razem też spróbuje wersji z cynamonem ;)
Mariposas 13.09.2012 20:22
super
owca441 13.09.2012 20:13
świetne
owca441 13.09.2012 20:13
świetne
gosia561 13.09.2012 19:34
nic takiego nie jadłam
angelika14 13.09.2012 19:29
przepyszne placuszki ja do swoich dodaję czasami cynamon

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak