Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z bakłażanem i marchewka polane dipem z natki pietruszki
Przygotowanie dipu : Natkę pietruszki drobno siekamy i łączymy z jogurtem. Przyprawiamy do smaku solą. Podajemy z gotowymi placuszkami.
ziemniaki | 1 kg |
marchewka | 1 szt |
bakłażan | 1 szt |
cebula biała | 1 szt |
czosnek | 2 zabki |
mąka pszenna | 4 lyzki |
mąka ziemniaczana | 1 lyzka |
jajko | 1 szt |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 1 lyzeczka |
olej kokosowy | do smazenia |
jogurt naturalny | pol szklanki |
natka pietruszki | 4 lyzki |
sól | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: