Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki zemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2 duże
ziemniaki 7 duże
mąka 1/2 szklanki
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Placki zemniaczane

W dużej misce ucieramy ziemniaki i co 3 ziemniaki cebulę żeby nam nie ściemniały.
Dodajemy pieprz i sól.
Następnie utarte ziemniaki i cebule posypujemy z wierzchu mąką.
Mieszamy wszystko.
Na rozgrzaną patelnie wykłądamy ciasto i smażymy do zarumienienia się.
Upieczone placki wykłądamy na talerz.
Polecam jeść je ze śmietaną lub z gulaszem.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 08.02.2013 10:29
zastanawiam się czy je zrobić dzisiaj na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak